tisdag 2 oktober 2012

Tisdagsbak




Under kvällskvisten har jag och Wille bakat tekakor :) De blev hur smaskiga som helst!

Recept:
50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Någon gång har jag slängt i lite solrosfrön och linfrön. Det är också väldigt gott!




Tjejernas soffhäng tidigare i dag :)

Lhina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar