måndag 29 november 2010

F*N!!!

Klanskalle Lhina Haaster heter jag! Jag råkade radera några inlägg...så himla typiskt mig! Får se om jag orkar skriva in dem på nytt =(

v.16?

Haha, vart ska detta sluta? Nog har magen växt sen förra veckan...om jag fortsätter så här lär jag se ut som en flodhäst i vår =)
De senaste dagarna har de små gjort sig till känna genom lite rörelser inne i magen, inte sparkar, men jag känner dem, det är svårt att förklara. Jag vill inte avslöja datum, men någon gång i December ska vi i väg på ultraljud. Jag längtar så tills jag får se de små igen!


söndag 28 november 2010

Vi tänder ett ljus i advent...

I dag har vi tänt det första ljuset i advent, snart är julen här! Jag har gått upp tidtigare än älskling, sitter och myser med tänt ljus, god frukost och julmusiken som fyller köket. Snart ska jag baka en tårta då vi ska gratulera svärmor som fyller år i dag!


onsdag 24 november 2010

Hollywood nästa

Den här veckan har vår studiegrupp gjort en film i kursen jag läser nu. Drygt att sitta och redigera, men nu är den färdig så i morgon blir det att plugga hemifrån. Skönt att slippa behöva åka ner till Karlstad en dag den här veckan iaf...

I dag är det bara en månad kvar till jul, till helgen ska vi nog inhandla lite julklappar till lillprinsen tror jag =) Vet inte om jag har så mycket vettigt att skriva i dag, men jag återkommer om jag kommer på nåt!

måndag 22 november 2010

Vilken vecka?

Kort taget i dag 22 November


Ja, vad tror ni? De har olika meningar om vilken vecka jag är i. BM i Sunne tror på mina beräknigar och enligt dem är jag i v.15. BM som gjorde ultraljudet var lite osäker, men trodde någonstans mellan v.13-14. Om jag ska gå på storleken på magen så lutar det nog mot v.15...men så är det ju två där inne också. Det spelar ju egentligen ingen roll, men vi lär väl få veta mer utförligt vid nästa ultraljud, jag längtar!

söndag 21 november 2010

Vårt hem

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på vårt nuvarande boende, som vi nu snart ska lämna. Jag låter kanske lite töntig, men vi har ändå bott här i några år och trivts väldigt bra. Lillprinsen har ju bott här i hela sitt liv och tycker det ska bli lite konstigt att flytta tror jag...många förändringar nu. Men vi kan ju faktiskt inte bo i en trea hela livet, och nu när vi blir fem kan det ju bli lite trångt =) 




Förevigade

En trevlig kväll i går!

 Födelsedagsbarnet!

 Mina fina tjejer

Några av flickorna hade satsat på djuriskt tema =)

lördag 20 november 2010

25 år's kalas!!

Nu bär det i väg mot flickorna då vi ska fira E på hennes födelsedag! Det blir till att dricka mineralvatten för min och F's del då =) Bye!


Two preggis on the road!

fredag 19 november 2010

Nu kan ni kommentera!

Jag har förstått att det har varit lite problem med att kommentera mina inlägg. Men nu har mitt tekniska support F fixat problemet =), så nu får ni gärna kommentera mina inlägg!

torsdag 18 november 2010

Huvudvärk from hell!!!

Usch! Nu har jag haft ont i huvudet i flera dagar, i går kväll låg jag helt utslagen i soffan. I dag har den dock hållt sig borta och jag hoppas den inte dyker upp heller. Tydligen kan gravida kvinnor drabbas av huvudvärk på grund av högt halt av en viss hormon. Eftersom jag bär på två bebbar är det kanske inte så konstigt om jag har väldiga hormonförändringar heller... Det är väl bara att härda ut antar jag.

Annars mår jag toppen och gläder mig så över de två små liven som växer i magen. Det växer nog så det knakar för jag har haft väldig molvärk (växtvärk) i magen de senaste dagarna =).

tisdag 16 november 2010

Homestyling

Ja, nu när vi blir fem i familjen behöver vi ju ett större boende. Under veckan kommer mäklaren och fotar vårt hem för att sedan lägga ut för försäljning, spännande! Därför håller jag nu på att fejja runt här hemma så bilderna ska se inbjudande ut och förhoppningsvis är någon intresserad av vår fina lägenhet. Någon som har tips på vad man kan tänka på när man "homestylar"?

Enäggs eller tvåäggs?

Barnmorskan trodde att vi väntade enäggstvillingar eftersom skiljeväggen mellan dem var väldigt tunn. Men vad jag har förstår är det väldigt svårt att se så här tidigt i graviditeten, det spelar ju ingen roll egentligen, men det visar sig.

Cirka en tredjedel av alla tvillingar är enäggstvillingar. Chansen att få enäggstvillingar är densamma världen över och är alltid en slump. Lite förenklat kan man säga att enäggstvillingar egentligen är en mutation. Det innebär att ett enda ägg har befruktats från början, men att det sedan delar sig och blir två embryon. Ibland får enäggstvillingarna två olika moderkakor, men ibland har de en gemensam. Båda barnen är alltid av samma kön, har samma blodgrupp och har identiska gener, det vill säga samma arvsmassa.

Tvåäggstvillingar kommer till så att två olika spermier befruktar två olika ägg. Barnen är inte mer lika varandra än andra syskon och är i en tredjedel av fallen av olika kön.
Chansen att få tvåäggstvillingar varierar kraftigt beroende i vilken del av världen du bor. I vissa delar av Afrika är chansen att få tvillingar nästan 50 procent! Medan det i Asien är högst ovanligt att få tvillingar och inte minst tvåäggstvillingar.


Källa: Tvillingnytt.se

måndag 15 november 2010

Chockbeskedet

Anledningen till att jag bestämt mig för att starta denna blogg är på grund av beskedet jag och min älskade fick för några dagar sedan. Ett besked som kommer att förändra vårt liv och förmodligen vända vår tillvaron upp och ner. Vi trodde att vi väntade ETT syskon till vår lilla prins, men det visade sig att i min mage ligger TVÅ bebisar, TVÅ som i TVÅ stycken. Vi kommer helt plötsligt vara fem familjemedlemmar, bara sådär...

Känslan jag fick när barnmorskan talade om för oss att hon kunde se två bebisar där inne går inte att beskriva i ord. P satt i en stol bredvid och bara gapade. Jag började fnissa hysteriskt om vartannat och frågade om hon verkligen menade allvar. Då visade hon oss mycket riktigt på två huvuden och två hjärtan, jag såg också hur de sprattlade där inne. Barnmorskan trodde, av vad hon kunde se, att det var enäggstvillingar. Chocken satt kvar hela dagen och under helgen levde vi nog i en slags dimma. Nu när allt sjunkit in känner jag mig oerhört stolt och speciell att få äran att bära två små liv.

Nu väntas ett stort äventyr och jag vill dela med mig av detta till nära och kära via denna blogg. Jag hoppas ni tycker det kommer att bli lika spänannde som jag och att ni vill följa mig på denna resa!